AH verspakket gegratineerde portobello met risotto
Wat krijg je als je gegratineerde portobello combineert met risotto? Een smaakvol hoofdgerecht waarmee je iedereen verrast. Je maakt 'm met het gesneden verspakket en gemarineerde tomaatjes.
35 min. bereiden / 20 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tomaatjes uitlekken en vang de olie op.
Leg de portobello's in een ovenschaal, verdeel 1 el (per verspakket) van de opgevangen olie erover en gaar 8 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook.
Verhit ondertussen olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de groentemix 4-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer goed door.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat onder af en toe roeren ca. 20 min. zachtjes koken, tot het meeste vocht is opgenomen. De risotto is gaar als de buitenkant zacht is en de binnenkant nog een beet heeft.
Snijd ondertussen de helft van de tomaatjes fijn en hak de walnoten grof. Meng dit samen met de helft van het plantaardige rasp en verdeel over de portobello's. Gratineer de portobello's nog 5 min. in de oven.
Meng zodra de risotto klaar is de spinazie en de rest van het plantaardige rasp door de risotto.
Serveer de gegratineerde portobello's met de risotto, garneer met de rest van de tomaatjes.
AH verspakket gegratineerde portobello met risotto
Wat krijg je als je gegratineerde portobello combineert met risotto? Een smaakvol hoofdgerecht waarmee je iedereen verrast. Je maakt 'm met het gesneden verspakket en gemarineerde tomaatjes.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tomaatjes uitlekken en vang de olie op.
Leg de portobello's in een ovenschaal, verdeel 1 el (per verspakket) van de opgevangen olie erover en gaar 8 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook.
Verhit ondertussen olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de groentemix 4-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer goed door.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat onder af en toe roeren ca. 20 min. zachtjes koken, tot het meeste vocht is opgenomen. De risotto is gaar als de buitenkant zacht is en de binnenkant nog een beet heeft.
Snijd ondertussen de helft van de tomaatjes fijn en hak de walnoten grof. Meng dit samen met de helft van het plantaardige rasp en verdeel over de portobello's. Gratineer de portobello's nog 5 min. in de oven.
Meng zodra de risotto klaar is de spinazie en de rest van het plantaardige rasp door de risotto.
Serveer de gegratineerde portobello's met de risotto, garneer met de rest van de tomaatjes.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g semi-gedroogde tomaten
1 AH gegratineerde portobello met risotto verspakket
600 ml water
2 el milde olijfolie
75 g plantaardige rasp Italiaanse stijl