AH verspakket gegratineerde portobello met risotto
bewaar
bewaar

AH verspakket gegratineerde portobello met risotto

Wat krijg je als je gegratineerde portobello combineert met risotto? Een smaakvol hoofdgerecht waarmee je iedereen verrast. Je maakt 'm met het gesneden verspakket en gemarineerde tomaatjes.

35 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tomaatjes uitlekken en vang de olie op.

Leg de portobello's in een ovenschaal, verdeel 1 el (per verspakket) van de opgevangen olie erover en gaar 8 min. in het midden van de oven.

Breng ondertussen in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook.

Verhit ondertussen olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de groentemix 4-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer goed door.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat onder af en toe roeren ca. 20 min. zachtjes koken, tot het meeste vocht is opgenomen. De risotto is gaar als de buitenkant zacht is en de binnenkant nog een beet heeft.

Snijd ondertussen de helft van de tomaatjes fijn en hak de walnoten grof. Meng dit samen met de helft van het plantaardige rasp en verdeel over de portobello's. Gratineer de portobello's nog 5 min. in de oven.

Meng zodra de risotto klaar is de spinazie en de rest van het plantaardige rasp door de risotto.

Serveer de gegratineerde portobello's met de risotto, garneer met de rest van de tomaatjes.

serveertipLekker met verse basilicum.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

AH verspakket gegratineerde portobello met risotto

Wat krijg je als je gegratineerde portobello combineert met risotto? Een smaakvol hoofdgerecht waarmee je iedereen verrast. Je maakt 'm met het gesneden verspakket en gemarineerde tomaatjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig