AH verspakket aardappelburgertjes met courgette en paprika
Zelf aardappelburgers maken? Dat doe je met dit verspakket! Serveer met gebakken courgette, paprika en ribkarbonaden.
45 min. bereiden
7 ingrediënten
Aan de slag
Schil de aardappelen uit het verspakket en snijd in gelijke stukken. Doe in een kookpan en vul aan met water tot ze net onderstaan. Breng het water aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Laat de aardappelen goed uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakken. Snijd de tomaten en paprika in blokken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn.
Verhit een ¼ van de olie in een hapjespan en bak hierin de knoflook en de helft van de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat, 2 el kruidenmix (per 4 personen) en het water toe, breng aan de kook en laat 5-8 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Stamp de aardappelen grof, voeg de rest van de kruidenmix, de rest van de ui, de tijm, de kaas, het paneermeel en het ei toe en meng goed. Vorm, met licht vochtige handen, 2 aardappelburgertjes p.p. van het mengsel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de burgertjes in 4-6 min. aan beide kanten bruin.
Bak de ribkarbonaden volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar.
Serveer de aardappelburgertjes en de groente met de gebakken karbonade.
AH verspakket aardappelburgertjes met courgette en paprika
Zelf aardappelburgers maken? Dat doe je met dit verspakket! Serveer met gebakken courgette, paprika en ribkarbonaden.
hoofdgerecht
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen uit het verspakket en snijd in gelijke stukken. Doe in een kookpan en vul aan met water tot ze net onderstaan. Breng het water aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Laat de aardappelen goed uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakken. Snijd de tomaten en paprika in blokken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn.
Verhit een ¼ van de olie in een hapjespan en bak hierin de knoflook en de helft van de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat, 2 el kruidenmix (per 4 personen) en het water toe, breng aan de kook en laat 5-8 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Stamp de aardappelen grof, voeg de rest van de kruidenmix, de rest van de ui, de tijm, de kaas, het paneermeel en het ei toe en meng goed. Vorm, met licht vochtige handen, 2 aardappelburgertjes p.p. van het mengsel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de burgertjes in 4-6 min. aan beide kanten bruin.
Bak de ribkarbonaden volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar.
Serveer de aardappelburgertjes en de groente met de gebakken karbonade.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH aardappelburgers courgette verspakket
4 el milde olijfolie
100 ml water
50 g geraspte belegen kaas
20 g paneermeel
1 middelgroot scharrelei
4 ribkarbonades