Bruinebonensoep met spek en rookworst
bewaar
bewaar

Bruinebonensoep met spek en rookworst

Gevuld met spekreepjes, bruine bonen en Gelderse rookworst. Deze bruine bonensoep is een hartige kom vol comfort.

20 min. bereiden / 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verhit een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit, roer af en toe door. Voeg het bonenkruid, de pimentkorrels en de tomaat toe en bak 3 min. Voeg de soepgroente, bruine bonen met het vocht, runderbouillon en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken.

Snijd ondertussen de selderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd het stokbrood in plakjes.

Pureer met de staafmixer de helft van de soep om de soep wat dikker te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rookworst toe en verwarm mee.

Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de selderij. Serveer met het stokbrood.

bereidingstipMaak de soep een dag van tevoren en bewaar gekoeld. Verwarm vlak voor het serveren op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruinebonensoep met spek en rookworst

Gevuld met spekreepjes, bruine bonen en Gelderse rookworst. Deze bruine bonensoep is een hartige kom vol comfort.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig