Sushirijst koken met London Loy
bewaar
bewaar

Sushirijst koken met London Loy

De perfecte sushirijst koken is zo makkelijk nog niet. De rijst moet niet te lang koken, maar ook zeker niet te kort. En hoe zat het ook alweer met de deksel op de pan? London weet raad en laat je zien hoe je een perfect kommetje sushirijst op tafel zet.

20 min. bereiden / 40 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de sushirijst in een vergiet onder koud stromend water tot het water helder is.

Doe de rijst met het koude water in een pan met dikke bodem en laat 30 min. weken.

Breng de pan met de rijst op middelhoog vuur aan de kook met de deksel op de pan.

Zet, wanneer het water kookt, het vuur laag en laat 10-15 min. stomen. Neem tijdens het stomen de deksel niet van de pan.

Neem de pan van het vuur en laat 10 min. met de deksel op de pan rusten. Schep de rijst in een platte schaal en besprenkel met de rijstazijn, het zout en de suiker. Roer door met een houten lepel en schep op een platte schaal om af te koelen.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sushirijst koken met London Loy

De perfecte sushirijst koken is zo makkelijk nog niet. De rijst moet niet te lang koken, maar ook zeker niet te kort. En hoe zat het ook alweer met de deksel op de pan? London weet raad en laat je zien hoe je een perfect kommetje sushirijst op tafel zet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig