Sushirijst koken met London Loy
De perfecte sushirijst koken is zo makkelijk nog niet. De rijst moet niet te lang koken, maar ook zeker niet te kort. En hoe zat het ook alweer met de deksel op de pan? London weet raad en laat je zien hoe je een perfect kommetje sushirijst op tafel zet.
20 min. bereiden / 40 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Spoel de sushirijst in een vergiet onder koud stromend water tot het water helder is.
Doe de rijst met het koude water in een pan met dikke bodem en laat 30 min. weken.
Breng de pan met de rijst op middelhoog vuur aan de kook met de deksel op de pan.
Zet, wanneer het water kookt, het vuur laag en laat 10-15 min. stomen. Neem tijdens het stomen de deksel niet van de pan.
Neem de pan van het vuur en laat 10 min. met de deksel op de pan rusten. Schep de rijst in een platte schaal en besprenkel met de rijstazijn, het zout en de suiker. Roer door met een houten lepel en schep op een platte schaal om af te koelen.
Sushirijst koken met London Loy
De perfecte sushirijst koken is zo makkelijk nog niet. De rijst moet niet te lang koken, maar ook zeker niet te kort. En hoe zat het ook alweer met de deksel op de pan? London weet raad en laat je zien hoe je een perfect kommetje sushirijst op tafel zet.
bijgerecht
null personen
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Spoel de sushirijst in een vergiet onder koud stromend water tot het water helder is.
Doe de rijst met het koude water in een pan met dikke bodem en laat 30 min. weken.
Breng de pan met de rijst op middelhoog vuur aan de kook met de deksel op de pan.
Zet, wanneer het water kookt, het vuur laag en laat 10-15 min. stomen. Neem tijdens het stomen de deksel niet van de pan.
Neem de pan van het vuur en laat 10 min. met de deksel op de pan rusten. Schep de rijst in een platte schaal en besprenkel met de rijstazijn, het zout en de suiker. Roer door met een houten lepel en schep op een platte schaal om af te koelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g sushirijst
360 ml koud water
3 el rijstazijn
½ tl zout
1 tl kristalsuiker