Beyond Hack Wellington van Beyond Meat (advertentie)
Koken met Beyond Meat: deze flespompoen vul je met vegan gehakt, linzen en champignons en serveer je met rodewijnjus. Genieten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de walnoten en champignons grof. Begin met het halveren van de flespompoen en verwijder de zaden, schraap wat van het vruchtvlees weg om een gelijkmatige holte te creëren voor de vulling. In een grote kom meng je de champignons, het gehakt, de vulling, de linzen, het overtollige vruchtvlees van de pompoen dat je eerder hebt weggeschraapt, en zout. Verdeel de vulling over de twee helften van de flespompoen en sluit deze weer met behulp van wat keukentouw. Bestrijk met olie, bestrooi met zout en peper en plaats op een bakplaat. Bak gedurende 45-50 minuten tot het volledig gaar is. Voeg intussen een in aluminiumfolie gewikkelde knoflookbol toe aan de oven en bak gedurende dezelfde tijd als de pompoen.
Hak de sjalotten fijn en plet een teen knoflook. In een grote sauspan verwarm je 4 el koolzaadolie. Voeg de fijngehakte sjalotten toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, rozemarijn en laurier toe en bak nog eens 5 minuten terwijl je blijft roeren. Voeg de balsamicoazijn en wijn toe en kook in tot het met twee derde is verminderd. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het weer met twee derde inkoken. Verwijder tot slot de knoflook, rozemarijn en laurier en klop de margarine erdoorheen. Als de saus dik en romig is, haal je deze van het vuur. De jus is nu klaar.
In een koekenpan op laag vuur voeg je de cavolo nero, de rest van de koolzaadolie en het vruchtvlees van de geroosterde knoflookbol toe (schil weggooien). Meng goed en laat 20 minuten met het deksel op de pan koken. Serveer de gesneden gevulde pompoen met een bijgerecht van knoflook cavolo nero en een royale hoeveelheid alcoholvrije rode wijnsaus. Eet smakelijk!
Beyond Hack Wellington van Beyond Meat (advertentie)
Koken met Beyond Meat: deze flespompoen vul je met vegan gehakt, linzen en champignons en serveer je met rodewijnjus. Genieten!
null personen
196 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de walnoten en champignons grof. Begin met het halveren van de flespompoen en verwijder de zaden, schraap wat van het vruchtvlees weg om een gelijkmatige holte te creëren voor de vulling. In een grote kom meng je de champignons, het gehakt, de vulling, de linzen, het overtollige vruchtvlees van de pompoen dat je eerder hebt weggeschraapt, en zout. Verdeel de vulling over de twee helften van de flespompoen en sluit deze weer met behulp van wat keukentouw. Bestrijk met olie, bestrooi met zout en peper en plaats op een bakplaat. Bak gedurende 45-50 minuten tot het volledig gaar is. Voeg intussen een in aluminiumfolie gewikkelde knoflookbol toe aan de oven en bak gedurende dezelfde tijd als de pompoen.
Hak de sjalotten fijn en plet een teen knoflook. In een grote sauspan verwarm je 4 el koolzaadolie. Voeg de fijngehakte sjalotten toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, rozemarijn en laurier toe en bak nog eens 5 minuten terwijl je blijft roeren. Voeg de balsamicoazijn en wijn toe en kook in tot het met twee derde is verminderd. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het weer met twee derde inkoken. Verwijder tot slot de knoflook, rozemarijn en laurier en klop de margarine erdoorheen. Als de saus dik en romig is, haal je deze van het vuur. De jus is nu klaar.
In een koekenpan op laag vuur voeg je de cavolo nero, de rest van de koolzaadolie en het vruchtvlees van de geroosterde knoflookbol toe (schil weggooien). Meng goed en laat 20 minuten met het deksel op de pan koken. Serveer de gesneden gevulde pompoen met een bijgerecht van knoflook cavolo nero en een royale hoeveelheid alcoholvrije rode wijnsaus. Eet smakelijk!
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g walnoten
300 g kastanjechampignons
1 flespompoen
200 g bruine linzen in blik
1 tl zout
300 g Beyond Hack plantaardig gehakt
100 g verse salie
1 bol knoflook
250 g sjalotten
1 bol knoflook
6 el koolzaadolie
1 takje verse rozemarijn
1 laurierblad
5 el dikke balsamicoazijn
400 ml Free Feather alcoholvrije merlot
400 ml groentebouillon
100 g plantaardige margarine
400 g cavolo nero - palmkolen
Dit heb je nodig
keukentouw