AH verspakket eenpansgerecht schelpjespasta met kruidige tomatensaus
Voor deze schelpjespasta met kruidige tomatensaus heb je een verspakket, gehakt en maar één pan nodig. Ideaal, toch?
45 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de courgette in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in stukken. Halveer de tomaten. Snijd de bleekselderijstick in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de limoen uit.
Los het bouillonblokje op in het kokende water.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met passende deksel op hoog vuur en bak hierin het rundergehakt in 3 min. rul.
Voeg de bleekselderij, ui en knoflook toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, kruidenmix, schelpjespasta, bouillon en het limoenrasp toe.
Breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 15-20 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Roer halverwege de kooktijd een keer goed door.
Voeg de limoensap toe en serveer.
AH verspakket eenpansgerecht schelpjespasta met kruidige tomatensaus
Voor deze schelpjespasta met kruidige tomatensaus heb je een verspakket, gehakt en maar één pan nodig. Ideaal, toch?
hoofdgerecht
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in stukken. Halveer de tomaten. Snijd de bleekselderijstick in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de limoen uit.
Los het bouillonblokje op in het kokende water.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met passende deksel op hoog vuur en bak hierin het rundergehakt in 3 min. rul.
Voeg de bleekselderij, ui en knoflook toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, kruidenmix, schelpjespasta, bouillon en het limoenrasp toe.
Breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 15-20 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Roer halverwege de kooktijd een keer goed door.
Voeg de limoensap toe en serveer.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH eenpansgerecht schelpjespasta met kruidige tomatensaus verspakket
700 ml kokend water
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
300 g schelpjespasta