AH verspakket ovenschotel rode kool met appel
Rodekool en appel gaan altijd goed samen. Zo ook in deze ovenschotel die je makkelijk op tafel tovert door het handige verspakket.
40 min. bereiden / 30 min. oventijd
6 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de rodekool schoon, snijd in de lengte in vieren, verwijder het hart en snijd in dunne repen. Snipper de ui, schil de aardappelen en zoete aardappelen dun en snijd in stukken. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Halveer de andere appel, verwijder het klokhuis en snijd, met schil, in dunne plakjes.
Doe de aardappel en zoete aardappel met koud water in een pan, tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olijfolie op hoog vuur in een hapjespan en bak hierin de ui 2 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul.
Voeg de rodekool, blokjes appel, het water en de kruidenmix toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken.
Giet de gaargekookte aardappel en zoete aardappel af en laat uitstomen. Verwarm de halfvolle melk en boter tot de boter gesmolten is. Pureer met een pureestamper en meng met het melk-botermengsel tot een smeuïge puree.
Schep het rodekoolmengsel in een ovenschaal (laat indien nodig wat overtollig vocht in de pan). Dek af met de aardappelpuree en verdeel hierover de plakjes appel. Bak ca. 20 min. in de oven.
AH verspakket ovenschotel rode kool met appel
Rodekool en appel gaan altijd goed samen. Zo ook in deze ovenschotel die je makkelijk op tafel tovert door het handige verspakket.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de rodekool schoon, snijd in de lengte in vieren, verwijder het hart en snijd in dunne repen. Snipper de ui, schil de aardappelen en zoete aardappelen dun en snijd in stukken. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Halveer de andere appel, verwijder het klokhuis en snijd, met schil, in dunne plakjes.
Doe de aardappel en zoete aardappel met koud water in een pan, tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olijfolie op hoog vuur in een hapjespan en bak hierin de ui 2 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul.
Voeg de rodekool, blokjes appel, het water en de kruidenmix toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken.
Giet de gaargekookte aardappel en zoete aardappel af en laat uitstomen. Verwarm de halfvolle melk en boter tot de boter gesmolten is. Pureer met een pureestamper en meng met het melk-botermengsel tot een smeuïge puree.
Schep het rodekoolmengsel in een ovenschaal (laat indien nodig wat overtollig vocht in de pan). Dek af met de aardappelpuree en verdeel hierover de plakjes appel. Bak ca. 20 min. in de oven.
vegatip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH ovenschotel rode kool met appel verspakket
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
300 ml water
50 ml halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter