Granita van watermeloen en gembersiroop
De gembersiroop in deze verkoelende granita zorgt voor een pittige twist.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de meloen in stukken, doe in de beker van de staafmixer en pureer. Roer de gembersiroop en het limoensap erdoor.
Schep het mengsel in de diepvriesbak of -vorm, doe de deksel erop en zet afgedekt ca. 3 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal dit daarna elke 30 min.
Serveer de granita in kleine glaasjes en garneer met het limoenrasp.
Granita van watermeloen en gembersiroop
De gembersiroop in deze verkoelende granita zorgt voor een pittige twist.
nagerecht
null personen
55 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de meloen in stukken, doe in de beker van de staafmixer en pureer. Roer de gembersiroop en het limoensap erdoor.
Schep het mengsel in de diepvriesbak of -vorm, doe de deksel erop en zet afgedekt ca. 3 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal dit daarna elke 30 min.
Serveer de granita in kleine glaasjes en garneer met het limoenrasp.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
400 g miniwatermeloen
2 el gembersiroop
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
diepvriesbak