'Cheesecake' in een glaasje met framboos
Een ontbijtje dat je doet denken aan cheesecake? Daar zeggen we geen nee tegen!
Aan de slag
Verdeel 150 g muesli (per 4 personen) over de bodem van de glaasjes en druk aan. Meng de kokosgurt met de zuivelspread en het vanille-extract.
Boen de limoen, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Breng 1 el limoensap (per 4 personen) met het water en de agaragar al roerend met een garde aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
Schenk langzaam, al roerend met een garde, de agaragar bij het zuivelspreadmengsel. Verdeel over de glaasjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Prak de frambozen fijn (houd per persoon 1 framboos over voor de garnering) en verdeel over de ‘cheesecakes’. Meng de rest van de muesli met de honing en garneer de ‘cheesecakes’ met de muesli, achtergehouden frambozen en het limoenrasp.
'Cheesecake' in een glaasje met framboos
Een ontbijtje dat je doet denken aan cheesecake? Daar zeggen we geen nee tegen!
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verdeel 150 g muesli (per 4 personen) over de bodem van de glaasjes en druk aan. Meng de kokosgurt met de zuivelspread en het vanille-extract.
Boen de limoen, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Breng 1 el limoensap (per 4 personen) met het water en de agaragar al roerend met een garde aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
Schenk langzaam, al roerend met een garde, de agaragar bij het zuivelspreadmengsel. Verdeel over de glaasjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Prak de frambozen fijn (houd per persoon 1 framboos over voor de garnering) en verdeel over de ‘cheesecakes’. Meng de rest van de muesli met de honing en garneer de ‘cheesecakes’ met de muesli, achtergehouden frambozen en het limoenrasp.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g krokante muesli noten
300 g plantaardige kokos gurt ongezoet
200 g zuivelspread naturel
1 tl vanille-extract
1 limoen
50 ml water
2 g agaragar
225 g verse frambozen
1 el honing
Dit heb je nodig
glazen