Pasta met tuinerwtenpesto, kaas en olijven
bewaar
bewaar

Pasta met tuinerwtenpesto, kaas en olijven

Altijd leuk, zo'n spaghettimonster!

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de tuinerwten. Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui in 15 min. zacht en zoet.

Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 200 ml water (per 4 personen) op. Houd apart.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 5 min. op middelhoog vuur. Schud af en toe met de pan. Doe ze in de beker van de staafmixer.

Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de helft van de kaas met de tuinerwten en ui bij de pijnboompitten in de beker. Voeg het opgevangen pastawater en de rest van de olie toe en pureer grof tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd 4 cirkels (per 4 personen) van Ø 3 cm uit de plakken kaas (voor de ogen). Snijd er ook 2 lachende monden (per 4 personen) van 5 cm lang uit, met punten aan de onderkant (voor de tanden). Zo ontstaat er een monstermond.

Verdeel de pasta over de borden. Schep de tuinerwtenpesto erop.

Leg op de spaghetti voor de kinderen 2 kaascirkels en daaronder de mond. Leg in het midden van de cirkels een plakje olijf.

variatietipVoeg voor een wat pittigere pasta een ½ tl chilivlokken, extra Parmezaanse kaas en de rest van de olijven toe.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met tuinerwtenpesto, kaas en olijven

Altijd leuk, zo'n spaghettimonster!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig