Yoghurtbowl met rabarbercompote
De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de rabarber en vanille met 3 el water en de basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en meng door de rabarbercompote. Laat 1 uur afkoelen.
Verdeel de yoghurt over de kommen, verdeel de rabarbercompote erover en bestrooi met de ontbijtgranen.
Yoghurtbowl met rabarbercompote
De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de rabarber en vanille met 3 el water en de basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en meng door de rabarbercompote. Laat 1 uur afkoelen.
Verdeel de yoghurt over de kommen, verdeel de rabarbercompote erover en bestrooi met de ontbijtgranen.
serveertip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse rabarbers
1 vanillestokje
3 el water
50 g lichte basterdsuiker
1 citroen
750 g yoghurt Griekse stijl 2%
100 g krokante ontbijtgranen aardbei choco
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen pot