Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy
Erwtensoep met worst is zo'n fijne klassieker waar je iedere winter weer blij van wordt. Deze variant van London Loy wordt dus zeker een seizoensfavoriet.
Aan de slag
Breng de spliterwten, het bouillonblokje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en knolselderij en snijd in stukken. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook grof. Voeg de peen, knolselderij, adjumapeper en prei aan de soep toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. En laat nog eens 30 min. koken tot de groente goed gaar is.
Snijd de selderij fijn. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in dunne plakjes. Verwijder de peper uit de soep en snijd eventueel fijn om erbij te serveren. Pureer de soep grof met de staafmixer. Snijd het roggebrood diagonaal doormidden. Verdeel de plakjes worst over de soep, bestrooi met de selderij en eventueel adjumapeper en serveer met het roggebrood.
Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy
Erwtensoep met worst is zo'n fijne klassieker waar je iedere winter weer blij van wordt. Deze variant van London Loy wordt dus zeker een seizoensfavoriet.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng de spliterwten, het bouillonblokje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en knolselderij en snijd in stukken. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook grof. Voeg de peen, knolselderij, adjumapeper en prei aan de soep toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. En laat nog eens 30 min. koken tot de groente goed gaar is.
Snijd de selderij fijn. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in dunne plakjes. Verwijder de peper uit de soep en snijd eventueel fijn om erbij te serveren. Pureer de soep grof met de staafmixer. Snijd het roggebrood diagonaal doormidden. Verdeel de plakjes worst over de soep, bestrooi met de selderij en eventueel adjumapeper en serveer met het roggebrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g gedroogde spliterwten
1 groentebouillonblokje
2 l water
200 g winterpenen
200 g knolselderij
1 prei
3 tenen knoflook
1 Adjuma peper
20 g verse selderij
250 g Gelderse rookworsten
4 sneetjes Fries roggebrood
Dit heb je nodig
staafmixer