Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy
bewaar
bewaar

Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy

Erwtensoep met worst is zo'n fijne klassieker waar je iedere winter weer blij van wordt. Deze variant van London Loy wordt dus zeker een seizoensfavoriet.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Breng de spliterwten, het bouillonblokje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.

Schil ondertussen de peen en knolselderij en snijd in stukken. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook grof. Voeg de peen, knolselderij, adjumapeper en prei aan de soep toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. En laat nog eens 30 min. koken tot de groente goed gaar is.

Snijd de selderij fijn. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in dunne plakjes. Verwijder de peper uit de soep en snijd eventueel fijn om erbij te serveren. Pureer de soep grof met de staafmixer. Snijd het roggebrood diagonaal doormidden. Verdeel de plakjes worst over de soep, bestrooi met de selderij en eventueel adjumapeper en serveer met het roggebrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep met worst en adjuma peper van London Loy

Erwtensoep met worst is zo'n fijne klassieker waar je iedere winter weer blij van wordt. Deze variant van London Loy wordt dus zeker een seizoensfavoriet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig