Koningsoesterzwam steaks met frisse mihoensalade
Een koningsmaaltijd, deze koningsoesterzwamsteaks met frisse mihoensalade.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember. Meng de olie met ⅗ van de sojasaus, de helft van de ahornsiroop, de helft van de mirin, de gember, een ½ el limoensap (per 4 personen) en een ½ tl limoenrasp (per 4 personen) tot een marinade. Breng op smaak met peper. Snijd de oesterzwammen in de lengte in plakken van een ½ cm en meng in een kom met de marinade. Laat staan tot gebruik.
Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne) en de koriander grof.
Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Klop de rest van de sojasaus met de rest van de mirin, de rest van de ahornsiroop en de rest van het limoensap tot een dressing. Hak de pinda’s grof.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de oesterzwammen 5 min. op hoog vuur.
Meng de mihoen met de bosui, komkommer, sojabonen, ⅔ van de koriander en de dressing. Verdeel samen met de oesterzwammen over diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.
Koningsoesterzwam steaks met frisse mihoensalade
Een koningsmaaltijd, deze koningsoesterzwamsteaks met frisse mihoensalade.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember. Meng de olie met ⅗ van de sojasaus, de helft van de ahornsiroop, de helft van de mirin, de gember, een ½ el limoensap (per 4 personen) en een ½ tl limoenrasp (per 4 personen) tot een marinade. Breng op smaak met peper. Snijd de oesterzwammen in de lengte in plakken van een ½ cm en meng in een kom met de marinade. Laat staan tot gebruik.
Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne) en de koriander grof.
Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Klop de rest van de sojasaus met de rest van de mirin, de rest van de ahornsiroop en de rest van het limoensap tot een dressing. Hak de pinda’s grof.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de oesterzwammen 5 min. op hoog vuur.
Meng de mihoen met de bosui, komkommer, sojabonen, ⅔ van de koriander en de dressing. Verdeel samen met de oesterzwammen over diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
20 g verse gember
2 el arachideolie
5 el sojasaus
4 tl ahornsiroop
2 el mirin
420 g AH Biologisch Koningsoesterzwammen
200 g koelverse sojabonen
3 bosuitjes
1 komkommer
7½ g verse koriander
225 g mihoen
50 g suikerpinda's