Kippenfond (basisrecept)
Met kippenfond knal je die gelaagde ramen of stoofpot zo in elkaar. Dit wil je altijd in je vriezer hebben staan! Met dit recept kan ca. 1 liter fond gemaakt worden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in kwarten. Snijd de bleekselderij grof. Halveer de prei (niet helemaal door), spoel onder koud stromend water en snijd grof. Snijd de wortel grof. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg de kip met de bol knoflook tussen de groenten. Rooster de kip en de groenten ca. 30 min. in de oven.
Doe de kip met de knoflook en de groenten in een grote pan. Voeg het venkelzaad, de peperkorrels, laurier, tijm, rozemarijn en het water toe en breng aan de kook.
Laat de bouillon 3 uur zachtjes koken. Schep af en toe het naar boven gekomen schuim weg met een schuimspaan.
Giet de bouillon af en doe terug in de pan. Bewaar de kip, gooi de groenten weg. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat in ca. 45 min. inkoken tot een derde.
Kippenfond (basisrecept)
Met kippenfond knal je die gelaagde ramen of stoofpot zo in elkaar. Dit wil je altijd in je vriezer hebben staan! Met dit recept kan ca. 1 liter fond gemaakt worden.
bijgerecht
null porties
60 kcal
15 min. bereiden
225 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in kwarten. Snijd de bleekselderij grof. Halveer de prei (niet helemaal door), spoel onder koud stromend water en snijd grof. Snijd de wortel grof. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg de kip met de bol knoflook tussen de groenten. Rooster de kip en de groenten ca. 30 min. in de oven.
Doe de kip met de knoflook en de groenten in een grote pan. Voeg het venkelzaad, de peperkorrels, laurier, tijm, rozemarijn en het water toe en breng aan de kook.
Laat de bouillon 3 uur zachtjes koken. Schep af en toe het naar boven gekomen schuim weg met een schuimspaan.
Giet de bouillon af en doe terug in de pan. Bewaar de kip, gooi de groenten weg. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat in ca. 45 min. inkoken tot een derde.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 uien
4 stengels bleekselderij
1 prei
3 winterwortels
2 el milde olijfolie
1 hele scharrelkip
1 bol knoflook
1 el venkelzaad
2 tl peperkorrels
3 laurierblaadjes
10 g verse tijm
10 g verse rozemarijn
6 l kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
grote pan (min. 6 liter)
schuimspaan