Onigiri
In Japan heeft onigiri verschillende namen. In het westen kom je ze ook wel tegen als omusubi of nigirimeshi. Je kunt deze balletjes van rijst met van alles vullen, bijvoorbeeld met tonijn of rundvlees, maar ze worden ook zonder vulling gegeten.
Aan de slag
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Laat 10 min. afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de sushigember en bosuitjes flinterdun en doe in een mengkom. Voeg de gebakken zalm toe en prak alles met een vork. Voeg de sojasaus en mayonaise toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gekookte rijst in een ruime schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de rijst en zalmvulling in 12 gelijke porties.
Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht en schep daar de helft van een portie rijst op. Maak met je duim een kuiltje in het midden en schep er 1 el zalmvulling in. Schep de andere helft van de rijstportie erop en vouw de vershoudfolie strak dicht. Knijp het goed samen, zodat je een compacte bal krijgt. Vorm de rijstbal vervolgens in een driehoek. Haal de vershoudfolie van de onigiri. Herhaal met alle porties rijst en zalmvulling.
Knip het norivel doormidden en knip beide helften in de breedte in 6 repen. Vouw steeds 1 reep norivel om de onderkant van de rijstdriehoekjes.
Onigiri
Instructievideo - 00:56 min.
Onigiri
In Japan heeft onigiri verschillende namen. In het westen kom je ze ook wel tegen als omusubi of nigirimeshi. Je kunt deze balletjes van rijst met van alles vullen, bijvoorbeeld met tonijn of rundvlees, maar ze worden ook zonder vulling gegeten.
null porties
240 kcal
60 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Laat 10 min. afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de sushigember en bosuitjes flinterdun en doe in een mengkom. Voeg de gebakken zalm toe en prak alles met een vork. Voeg de sojasaus en mayonaise toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gekookte rijst in een ruime schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de rijst en zalmvulling in 12 gelijke porties.
Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht en schep daar de helft van een portie rijst op. Maak met je duim een kuiltje in het midden en schep er 1 el zalmvulling in. Schep de andere helft van de rijstportie erop en vouw de vershoudfolie strak dicht. Knijp het goed samen, zodat je een compacte bal krijgt. Vorm de rijstbal vervolgens in een driehoek. Haal de vershoudfolie van de onigiri. Herhaal met alle porties rijst en zalmvulling.
Knip het norivel doormidden en knip beide helften in de breedte in 6 repen. Vouw steeds 1 reep norivel om de onderkant van de rijstdriehoekjes.
bewaartip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
300 g verse zalmfilets
40 g sushigember
3 bosuien
2 el sojasaus
5 el Japanse mayonaise
400 g sushirijst
1 norivel
Dit heb je nodig
vershoudfolie