Rodekoolsalade met dadel en mandarijndressing
Ken je de combi rodekool en mandarijnen al? Gegarandeerd een winters geluksmomentje.
Aan de slag
Boen 2 mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Pers het sap uit alle mandarijnen. Breng het sap met het rasp aan de kook in een steelpan en kook in 10 min. tot de helft in. Schep in een kom en laat 5 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd de kool in de keukenmachine of met de mandoline in flinterdunne reepjes, of doe dit met een scherp mes. ‘Masseer’ met je handen de kool 3 min. stevig met eventueel zout, zodat de kool iets slinkt en zachter wordt. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de pit uit de dadels en snijd in stukjes.
Meng het ingekookte mandarijnensap met de mosterd en azijn en voeg al kloppend met een garde de olie toe zodat een gebonden dressing ontstaat. Voeg de za’atar toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de dressing samen met ¾ van de peterselie en de helft van de dadelstukjes door de rodekool. Serveer de salade in een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie en dadelstukjes.
Rodekoolsalade met dadel en mandarijndressing
Ken je de combi rodekool en mandarijnen al? Gegarandeerd een winters geluksmomentje.
bijgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen 2 mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Pers het sap uit alle mandarijnen. Breng het sap met het rasp aan de kook in een steelpan en kook in 10 min. tot de helft in. Schep in een kom en laat 5 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd de kool in de keukenmachine of met de mandoline in flinterdunne reepjes, of doe dit met een scherp mes. ‘Masseer’ met je handen de kool 3 min. stevig met eventueel zout, zodat de kool iets slinkt en zachter wordt. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de pit uit de dadels en snijd in stukjes.
Meng het ingekookte mandarijnensap met de mosterd en azijn en voeg al kloppend met een garde de olie toe zodat een gebonden dressing ontstaat. Voeg de za’atar toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de dressing samen met ¾ van de peterselie en de helft van de dadelstukjes door de rodekool. Serveer de salade in een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie en dadelstukjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 mandarijnen
800 g rode kool
15 g verse platte peterselie
5 verse medjouldadels
1 el dijonmosterd
2 el rodewijnazijn
5 el milde olijfolie
1 tl Euroma za'atar
Dit heb je nodig
mandoline of keukenmachine