Runderstoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree
Deze runderstoofpot krijgt bergen smaak door de gekaramelliseerde uien. Stoven maar!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn (karamelliseren). Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de runderriblappen in blokjes van ca. 2 cm, bestrooi met peper en eventueel zout en wentel door de bloem.
Haal de ui uit de pan en bak de spekreepjes 3 min. in dezelfde pan. Voeg de blokjes runderriblap toe en bak nog 3 min. Doe de gekaramelliseerde ui, het bier, het water en de helft van de tijm erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng de stoofpot tegen de kook aan. Laat op laag vuur 3 uur sudderen met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in ongeveer gelijke stukken. Kook ze voordat het vlees gaar is in water in ca. 20 min gaar. Verhit de rest van de boter met de melk en de rest van de tijm in een steelpan tot lauwwarm. Laat 10 min. trekken op laag vuur en verwijder de tijm. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp fijn met de pureestamper en meng de lauwe melk en boter erdoor met 6 el van het kookvocht (per 4 personen) van de runderstoof.. Serveer de runderstoof met de aardappelpuree.
Runderstoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree
Deze runderstoofpot krijgt bergen smaak door de gekaramelliseerde uien. Stoven maar!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn (karamelliseren). Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de runderriblappen in blokjes van ca. 2 cm, bestrooi met peper en eventueel zout en wentel door de bloem.
Haal de ui uit de pan en bak de spekreepjes 3 min. in dezelfde pan. Voeg de blokjes runderriblap toe en bak nog 3 min. Doe de gekaramelliseerde ui, het bier, het water en de helft van de tijm erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng de stoofpot tegen de kook aan. Laat op laag vuur 3 uur sudderen met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in ongeveer gelijke stukken. Kook ze voordat het vlees gaar is in water in ca. 20 min gaar. Verhit de rest van de boter met de melk en de rest van de tijm in een steelpan tot lauwwarm. Laat 10 min. trekken op laag vuur en verwijder de tijm. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp fijn met de pureestamper en meng de lauwe melk en boter erdoor met 6 el van het kookvocht (per 4 personen) van de runderstoof.. Serveer de runderstoof met de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
700 g runderriblappen
25 g patentbloem
125 g spekreepjes
330 ml bruin kasteelbier
200 ml water
15 g verse tijm
1 runderbouillontablet
800 g kruimige aardappelen
100 ml melk
Dit heb je nodig
pureestamper