Portobellosteaks op brood met uiencompote
Portobello’s zijn met hun sappige, vlezige textuur een prima hamburger-alternatief. Perfect op brood met uiencompote.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng in de ovenschaal de balsamicoazijn, 3 el olie (per 4 personen), de ahornsiroop en salie. Snijd de steeltjes van de portobello’s en leg met de bovenkant naar beneden in de ovenschaal. Dek strak af met aluminiumfolie, zodat de portobello’s goed gaar stomen. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Keer de portobello’s met behulp van een tang, dek weer af met de aluminiumfolie en rooster nog 15 min.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snipper ⅔ van de knoflook. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een steelpan en bak de ui 5 min. al roerend op hoog vuur. Voeg de knoflook toe, bak 1 min. mee en blus af met de rodewijnazijn en het water. Voeg de suiker en tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de uien met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur garen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd 8 plakken (per 4 personen) van ca. 2 cm van het brood en rooster in de broodrooster. Snijd een stukje van de overgebleven teen knoflook af en bestrijk het warme brood met de knoflook.
Leg op elk bord 2 plakken brood en verdeel de spinazie over de broden. Schep op elk stuk brood een flinke lepel uiencompote, doe daarop een portobello en maak af met een plukje rucola.
Portobellosteaks op brood met uiencompote
Portobello’s zijn met hun sappige, vlezige textuur een prima hamburger-alternatief. Perfect op brood met uiencompote.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng in de ovenschaal de balsamicoazijn, 3 el olie (per 4 personen), de ahornsiroop en salie. Snijd de steeltjes van de portobello’s en leg met de bovenkant naar beneden in de ovenschaal. Dek strak af met aluminiumfolie, zodat de portobello’s goed gaar stomen. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Keer de portobello’s met behulp van een tang, dek weer af met de aluminiumfolie en rooster nog 15 min.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snipper ⅔ van de knoflook. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een steelpan en bak de ui 5 min. al roerend op hoog vuur. Voeg de knoflook toe, bak 1 min. mee en blus af met de rodewijnazijn en het water. Voeg de suiker en tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de uien met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur garen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd 8 plakken (per 4 personen) van ca. 2 cm van het brood en rooster in de broodrooster. Snijd een stukje van de overgebleven teen knoflook af en bestrijk het warme brood met de knoflook.
Leg op elk bord 2 plakken brood en verdeel de spinazie over de broden. Schep op elk stuk brood een flinke lepel uiencompote, doe daarop een portobello en maak af met een plukje rucola.
bewaartip:
biertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el balsamicoazijn
7 el milde olijfolie
2 tl ahornsiroop
7½ g verse salie
8 portobello's
6 rode uien
3 tenen knoflook
5 el rodewijnazijn
4 el water
1 el bruine basterdsuiker
3¼ g verse tijm
200 g verse spinazie
1 Liefde & Passie Rogge heel ongesneden
40 g rucola
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
broodrooster