Tortilla met cashewspread, quinoa en geroosterde broccoli
Zeg maar ja tegen vegan tortilla!
20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 10 min. wachten
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bestrooi met de aleppopeper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de broccoli lichtbruin is aan de randjes. Laat 10 min. afkoelen.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rest van de olie en laat 10 min. afkoelen.
Snijd de koriander fijn. Besmeer elke tortilla met ⅙ van de cashewspread. Verdeel de quinoa, peen julienne en geroosterde broccoli erover. Bestrooi met de koriander. Vouw de tortilla’s dubbel, snijd ze doormidden en serveer.
Tortilla met cashewspread, quinoa en geroosterde broccoli
Zeg maar ja tegen vegan tortilla!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bestrooi met de aleppopeper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de broccoli lichtbruin is aan de randjes. Laat 10 min. afkoelen.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rest van de olie en laat 10 min. afkoelen.
Snijd de koriander fijn. Besmeer elke tortilla met ⅙ van de cashewspread. Verdeel de quinoa, peen julienne en geroosterde broccoli erover. Bestrooi met de koriander. Vouw de tortilla’s dubbel, snijd ze doormidden en serveer.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
5 el milde olijfolie
1 tl aleppo peper
200 g 3-kleurenquinoa
15 g verse koriander
6 bieten tortillawraps
150 g plantaardige cashewspread jalapeno
150 g peen julienne
Dit heb je nodig
bakpapier