Limoncello scroppino
Scroppino met limoncello én zelfgemaakt citroenijs. Dat geeft dit drankje pas echt de wow-factor.
Aan de slag
Boen 3 citroenen (per 8 personen) schoon en schil met een dunschiller de gele schil. Breng in een steelpannetje het water met de suiker en de citroenschillen aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 3 min. zachtjes koken. Pers het sap van alle citroenen uit boven het suikerwater. Laat minimaal 1 uur (of een nacht) afkoelen in de koelkast.
Zeef de schillen en pitjes uit het citroenwater, draai het water tot ijs in de ijsmachine en laat het nog 1 uur opstijven in de vriezer. Leg 1 uur voor het serveren de limoncello, prosecco en champagneflutes in de vriezer.
Doe het citroenijs met de prosecco en limoncello in een blender en maal in 10 sec. tot scroppino. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en serveer meteen.
Limoncello scroppino
Scroppino met limoncello én zelfgemaakt citroenijs. Dat geeft dit drankje pas echt de wow-factor.
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Boen 3 citroenen (per 8 personen) schoon en schil met een dunschiller de gele schil. Breng in een steelpannetje het water met de suiker en de citroenschillen aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 3 min. zachtjes koken. Pers het sap van alle citroenen uit boven het suikerwater. Laat minimaal 1 uur (of een nacht) afkoelen in de koelkast.
Zeef de schillen en pitjes uit het citroenwater, draai het water tot ijs in de ijsmachine en laat het nog 1 uur opstijven in de vriezer. Leg 1 uur voor het serveren de limoncello, prosecco en champagneflutes in de vriezer.
Doe het citroenijs met de prosecco en limoncello in een blender en maal in 10 sec. tot scroppino. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en serveer meteen.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 citroenen
200 ml water
150 g kristalsuiker
120 ml limoncello
450 ml prosecco
Dit heb je nodig
dunschiller
ijsmachine
champagneflûtes
blender