Pompoencheesecake met speculaas
Dat herfstheld pompoen héérlijk smaakt in zoete baksels wordt weer overduidelijk bewezen in deze pompoencheesecake.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min. in het midden van de oven.
Zet de oven op 160 °C. Plaats een vuurvast schaaltje met water erin op de bodem van de oven.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de speculaas met het water fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het koekmengsel hierin en druk goed aan.
Pureer de pompoen fijn met de keukenmachine. Meng de zuivelspread, suiker, pompoenpuree en een snuf zout met een handmixer door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf het geheel luchtig kloppen. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart gaar in ca. 1 uur. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en zet daarna 4 uur in de koelkast.
Pompoencheesecake met speculaas
Dat herfstheld pompoen héérlijk smaakt in zoete baksels wordt weer overduidelijk bewezen in deze pompoencheesecake.
nagerecht
null personen
360 kcal
20 min. bereiden
300 min. wachten
80 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min. in het midden van de oven.
Zet de oven op 160 °C. Plaats een vuurvast schaaltje met water erin op de bodem van de oven.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de speculaas met het water fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het koekmengsel hierin en druk goed aan.
Pureer de pompoen fijn met de keukenmachine. Meng de zuivelspread, suiker, pompoenpuree en een snuf zout met een handmixer door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf het geheel luchtig kloppen. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart gaar in ca. 1 uur. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en zet daarna 4 uur in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse pompoenstukjes
125 g ongezouten roomboter
260 g bakkersspeculaas
1 el water
600 g zuivelspread naturel
75 g fijne kristalsuiker
3 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
bakpapier
vuurvaste schaaltjes
keukenmachine
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
handmixer