Tarte tatin van sjalotten met marmelade
Tadaaaaa, tarte tatin! Deze omgekeerde hartige taart met sjalotten is toch magnifique?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter met de marmelade in een pan op matig vuur. Halveer ondertussen de sjalotten.
Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de sjalotten met de snijkant naar beneden in de schaal. Rooster 15 min. in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven. Rol het deeg uit, leg over de sjalotten en stop de randen voorzichtig in. Maak in het midden 1 of 2 inkepingen, zodat de hete stoom kan ontsnappen.
Bak de tarte tatin ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. staan. Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met blaadjes munt.
Tarte tatin van sjalotten met marmelade
Tadaaaaa, tarte tatin! Deze omgekeerde hartige taart met sjalotten is toch magnifique?
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter met de marmelade in een pan op matig vuur. Halveer ondertussen de sjalotten.
Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de sjalotten met de snijkant naar beneden in de schaal. Rooster 15 min. in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven. Rol het deeg uit, leg over de sjalotten en stop de randen voorzichtig in. Maak in het midden 1 of 2 inkepingen, zodat de hete stoom kan ontsnappen.
Bak de tarte tatin ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. staan. Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met blaadjes munt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g ongezouten roomboter
6 el sinaasappelmarmelade
800 g sjalotten
270 g vers bladerdeeg
75 g verse geitenkaas naturel
4 takjes verse munt
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)