Zomerse kruidencocktail
bewaar
bewaar

Zomerse kruidencocktail

Kruiden in je cocktail? Deze zomerse kruidencocktail bewijst waarom dat een goed idee is.

10 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Pluk de blaadjes van de munt en de basilicum. Kneus ⅔ ervan met je vingers of in een vijzel.

Pers het sap van ⅔ van de limoenen uit en meng met de rietsuiker, meng hier de gekneusde kruiden door. Snijd de rest van de limoenen in partjes.

Verdeel de ijsblokjes, bruine rum, het limoensap en de gekneusde kruiden over de glazen. Roer met een lepeltje goed door (of schud in de cocktailshaker). Verdeel het gemberbier over de glazen. Garneer met de rest van de kruidenblaadjes, de partjes limoen en steek in elk glas een takje rozemarijn of tijm. Voeg eventueel nog extra ijsblokjes toe.

bewaartipVries overgebleven verse kruiden in ijsblokjes in met limoensap en water en gebruik in je volgende kruidencocktail.
variatietipVarieer naar smaak met de kruiden in deze cocktail.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomerse kruidencocktail

Kruiden in je cocktail? Deze zomerse kruidencocktail bewijst waarom dat een goed idee is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig