Chorizo-kaasdip met tortillachips
bewaar
bewaar

Chorizo-kaasdip met tortillachips

Deze chorizo-kaasdip is een heerlijke borrelhap om te delen.

15 min. bereiden / 12 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de peper fijn.

Smelt de boter in een pan en bak de ui en de helft van de rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2-3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de tomaat toe en schenk de melk beetje bij beetje op laag vuur erbij. Breng aan de kook en roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten zonder te koken.

Snijd de koriander fijn en meng de helft door de saus. Verdeel de saus over de ovenschaal en bak ca. 12 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes ca. 5 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt.

Verdeel de chorizoblokjes en chorizo-olie over de kaasdip en garneer met de rest van de koriander en rode peper. Serveer met de tortillachips.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chorizo-kaasdip met tortillachips

Deze chorizo-kaasdip is een heerlijke borrelhap om te delen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig