Chorizo-kaasdip met tortillachips
Deze chorizo-kaasdip is een heerlijke borrelhap om te delen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de peper fijn.
Smelt de boter in een pan en bak de ui en de helft van de rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2-3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de tomaat toe en schenk de melk beetje bij beetje op laag vuur erbij. Breng aan de kook en roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten zonder te koken.
Snijd de koriander fijn en meng de helft door de saus. Verdeel de saus over de ovenschaal en bak ca. 12 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes ca. 5 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt.
Verdeel de chorizoblokjes en chorizo-olie over de kaasdip en garneer met de rest van de koriander en rode peper. Serveer met de tortillachips.
Chorizo-kaasdip met tortillachips
Deze chorizo-kaasdip is een heerlijke borrelhap om te delen.
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de peper fijn.
Smelt de boter in een pan en bak de ui en de helft van de rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2-3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de tomaat toe en schenk de melk beetje bij beetje op laag vuur erbij. Breng aan de kook en roer met een garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten zonder te koken.
Snijd de koriander fijn en meng de helft door de saus. Verdeel de saus over de ovenschaal en bak ca. 12 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes ca. 5 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt.
Verdeel de chorizoblokjes en chorizo-olie over de kaasdip en garneer met de rest van de koriander en rode peper. Serveer met de tortillachips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 tomaat
1 rode peper
20 g ongezouten roomboter
20 g tarwebloem
200 ml halfvolle melk
150 g geraspte kaas voor ovengratin
15 g verse koriander
100 g chorizoworst
200 g tortillachips
Dit heb je nodig
kleine ovenschaal Ø 10 cm