Zaalouk
Zaalouk is een Marokkaanse salade op basis van aubergine en tomaat. Soms zit er ook (geblakerde) paprika in. Je eet het aan het begin van de maaltijd met vers brood, of als bijgerecht.
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en kook de aubergine in een pan met zout water in 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de tenen knoflook en koriander fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, 3⁄4 van de koriander, het komijnzaad, de paprikapoeder en tomaten ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en laat ca. 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Pers de halve citroen uit en breng de zaalouk op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over een kom en garneer met de rest van de koriander. Maak eventueel af met een scheutje olijfolie.
Zaalouk
Zaalouk is een Marokkaanse salade op basis van aubergine en tomaat. Soms zit er ook (geblakerde) paprika in. Je eet het aan het begin van de maaltijd met vers brood, of als bijgerecht.
bijgerecht
null personen
145 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en kook de aubergine in een pan met zout water in 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de tenen knoflook en koriander fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, 3⁄4 van de koriander, het komijnzaad, de paprikapoeder en tomaten ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en laat ca. 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Pers de halve citroen uit en breng de zaalouk op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over een kom en garneer met de rest van de koriander. Maak eventueel af met een scheutje olijfolie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 trostomaten
2 tenen knoflook
15 g verse koriander
3 el milde olijfolie
½ el gemalen komijnzaad
½ el paprikapoeder
½ citroen