Baghrir
Baghrir komt uit Noord-Afrika en wordt ook wel 1000-gatenpannenkoek genoemd, omdat er tijdens het bakken zoveel kleine luchtbelletjes in deze delicate, luchtige pannenkoekjes verschijnen.
Aan de slag
Meng het griesmeel, de bloem, gist, bakpoeder, suiker en zout met het water en mix ca 3 min. met een handmixer tot een glad beslag.
Dek het beslag af met vershoudfolie. Laat het beslag ca. 30 min. rusten op een warme plek tot er kleine belletjes zichtbaar zijn.
Verhit een kleine of middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie.
Schep hier een flinke lepel beslag in en bak er in 1-2 min. een pannenkoek van met heel veel gaatjes/luchtbelletjes aan de bovenkant. Draai de pannenkoek niet om!
Herhaal dit met de rest van het beslag. De onderkant wordt lichtbruin, de bovenkant blijft licht van kleur en het beslag is gaar. Serveer de beghrir met de belletjeskant boven.
Baghrir
Instructievideo - 00:29 min.
Baghrir
Baghrir komt uit Noord-Afrika en wordt ook wel 1000-gatenpannenkoek genoemd, omdat er tijdens het bakken zoveel kleine luchtbelletjes in deze delicate, luchtige pannenkoekjes verschijnen.
null porties
150 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng het griesmeel, de bloem, gist, bakpoeder, suiker en zout met het water en mix ca 3 min. met een handmixer tot een glad beslag.
Dek het beslag af met vershoudfolie. Laat het beslag ca. 30 min. rusten op een warme plek tot er kleine belletjes zichtbaar zijn.
Verhit een kleine of middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie.
Schep hier een flinke lepel beslag in en bak er in 1-2 min. een pannenkoek van met heel veel gaatjes/luchtbelletjes aan de bovenkant. Draai de pannenkoek niet om!
Herhaal dit met de rest van het beslag. De onderkant wordt lichtbruin, de bovenkant blijft licht van kleur en het beslag is gaar. Serveer de beghrir met de belletjeskant boven.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g griesmeel
90 g tarwebloem
7 g droge gist
1 tl suiker
16 g bakpoeder
1 tl baking soda
½ tl zout
700 ml water
Dit heb je nodig
handmixer
vershoudfolie