Auberginecurry met bloemkoolrijst
bewaar
bewaar

Auberginecurry met bloemkoolrijst

Hurry voor deze healthy vega curry! Lekker met ovengeroosterde aubergines en bloemkoolrijst.

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 ½ cm, schep om met de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 20 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.

Snipper de ui fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de ui en curry madraskruiden 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes. Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat afgedekt op laag vuur 10 min. koken.

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Neem de aubergine uit de oven en voeg samen met de kikkererwten toe aan de curry en stoof nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 7 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Serveer de auberginecurry met de bloemkoolrijst en Griekse yoghurt.

combinatietipLekker met fijngehakte koriander.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Auberginecurry met bloemkoolrijst

Hurry voor deze healthy vega curry! Lekker met ovengeroosterde aubergines en bloemkoolrijst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig