Volkorenscones met rozijnen
Ontbijten met volkorenscones met rozijnen? Kan gewoon, zeker met deze gezonde versie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de ontdooide frambozen in een kom en prak grof met een vork. Roer het chiazaad erdoor. Zet tot gebruik in de koelkast.
Meng het tarwemeel in een kom met de bakpoeder en een snufje zout. Voeg de margarine, melk en rozijnen toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Bestuif het aanrecht met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat melk. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer de scones met de Griekse yoghurt en frambozenspread.
Volkorenscones met rozijnen
Ontbijten met volkorenscones met rozijnen? Kan gewoon, zeker met deze gezonde versie.
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de ontdooide frambozen in een kom en prak grof met een vork. Roer het chiazaad erdoor. Zet tot gebruik in de koelkast.
Meng het tarwemeel in een kom met de bakpoeder en een snufje zout. Voeg de margarine, melk en rozijnen toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Bestuif het aanrecht met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat melk. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer de scones met de Griekse yoghurt en frambozenspread.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g diepvries frambozen
15 g chiazaad
225 g volkorentarwemeel
2 tl bakpoeder
50 g vloeibare margarine
100 ml halfvolle melk
70 g rozijnen
200 g Griekse yoghurt 0%
Dit heb je nodig
deegroller
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)
bakkwast
bakplaat
bakpapier