Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel.
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.
Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.
Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
variatietip:
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g 3-kleurenquinoa
30 g verse gember
2 tenen knoflook
350 g verse biologische zalmfilet
4 el arachideolie
4 el glutenvrije sojasaus
2 el sesamzaad
800 g Thaise wokgroente courgette rode peper