Amaretto sour
Een amaretto sour bestaat in de basis uit de bekende Italiaanse amandellikeur. De bourbon en het eiwit maken 'm af!
Aan de slag
Vul het glas met een paar ijsblokjes om het te koelen. Snijd 1 plakje van de citroen (per glas), bewaar voor de garnering. Pers de rest uit.
Doe de amaretto, bourbon, 1½ el citroensap (glas) en het eiwit in de cocktailshaker en schud 30 sec. Voeg de rest van het ijs toe schuld nogmaals 20 sec. Verwijder het ijs uit het glas en schenk de amaretto sour door de zeef in het gekoelde glas.
Snijd het citroenplakje aan een kant voor een kwart in. Haal een rode kers uit de bigarreaux. Draai in tegengestelde richting open en rijg met de kers aan de prikker en garneer de cocktail ermee.
Amaretto sour
Een amaretto sour bestaat in de basis uit de bekende Italiaanse amandellikeur. De bourbon en het eiwit maken 'm af!
null personen
240 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Vul het glas met een paar ijsblokjes om het te koelen. Snijd 1 plakje van de citroen (per glas), bewaar voor de garnering. Pers de rest uit.
Doe de amaretto, bourbon, 1½ el citroensap (glas) en het eiwit in de cocktailshaker en schud 30 sec. Voeg de rest van het ijs toe schuld nogmaals 20 sec. Verwijder het ijs uit het glas en schenk de amaretto sour door de zeef in het gekoelde glas.
Snijd het citroenplakje aan een kant voor een kwart in. Haal een rode kers uit de bigarreaux. Draai in tegengestelde richting open en rijg met de kers aan de prikker en garneer de cocktail ermee.
achtergrondinfo:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 ijsblokjes
1 citroen
45 ml Disaronno originale amaretto
15 ml bourbon whisky
15 ml Two Chicks eiwitten
1 stuk bigarreaux
Dit heb je nodig
whiskyglas
cocktailshaker
theezeefje