Vesper
James Bond liet zijn Vesper martini 'shaken' in Ian Fleming's Casino Royale. Klassiek wordt deze sterke cocktail geroerd.
Aan de slag
Vul het martiniglas met de ijsblokjes om het te koelen.
Boen de citroen schoon, schil een reep gele schil en draai in tegengestelde richting op tot een rolletje of rol op tot een roosje.
Vul het mixglas met ijs en voeg de gin, wodka en Lillet Blanc toe. Roer 30-40 sec. met de barlepel tot het goed gekoeld is.
Verwijder het ijs uit het martiniglas. Schenk de Vesper door de zeef in het glas en garneer met de citroenschil.
Vesper
James Bond liet zijn Vesper martini 'shaken' in Ian Fleming's Casino Royale. Klassiek wordt deze sterke cocktail geroerd.
null personen
280 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Vul het martiniglas met de ijsblokjes om het te koelen.
Boen de citroen schoon, schil een reep gele schil en draai in tegengestelde richting op tot een rolletje of rol op tot een roosje.
Vul het mixglas met ijs en voeg de gin, wodka en Lillet Blanc toe. Roer 30-40 sec. met de barlepel tot het goed gekoeld is.
Verwijder het ijs uit het martiniglas. Schenk de Vesper door de zeef in het glas en garneer met de citroenschil.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 ijsblokjes
¼ citroen
90 ml London Dry gin
30 ml wodka
15 ml lillet blanc
Dit heb je nodig
martiniglas
cocktail-roerstaafje
mixglas
theezeefje