Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool
Komijn = fijn! Helemaal in de gratin.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij, snijd in parten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de selderij fijn, meng de helft door de zuurkool en verdeel over de ovenschaal. Snijd de plakken kaas in de lengte in 4 repen en verdeel afwisselend met de knolselderij dakpansgewijs over de zuurkool.
Verdeel de boter in vlokjes over de knolselderij en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gratin in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt. Snijd ondertussen de vegan spekjes fijn, meng met de rest van de selderij en verdeel na 45 min. over de gratin. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.
Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool
Instructievideo - 00:24 min.
Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool
Komijn = fijn! Helemaal in de gratin.
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij, snijd in parten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de selderij fijn, meng de helft door de zuurkool en verdeel over de ovenschaal. Snijd de plakken kaas in de lengte in 4 repen en verdeel afwisselend met de knolselderij dakpansgewijs over de zuurkool.
Verdeel de boter in vlokjes over de knolselderij en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gratin in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt. Snijd ondertussen de vegan spekjes fijn, meng met de rest van de selderij en verdeel na 45 min. over de gratin. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
650 g knolselderij
20 g verse selderij
520 g kruidenzuurkool
150 g Zaanlander jong belegen komijn
30 g ongezouten roomboter
90 g vegan spekjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
aluminiumfolie