Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool
bewaar
bewaar

Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool

Komijn = fijn! Helemaal in de gratin.

20 min. bereiden / 55 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij, snijd in parten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de selderij fijn, meng de helft door de zuurkool en verdeel over de ovenschaal. Snijd de plakken kaas in de lengte in 4 repen en verdeel afwisselend met de knolselderij dakpansgewijs over de zuurkool.

Verdeel de boter in vlokjes over de knolselderij en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de gratin in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt. Snijd ondertussen de vegan spekjes fijn, meng met de rest van de selderij en verdeel na 45 min. over de gratin. Bak nog 10 min. in het midden van de oven.

bereidingstipHeb je een keukenmachine (of mandoline)? Dan kun je daarin makkelijk dunne plakjes snijden van de knolselderij.

Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool

Instructievideo - 00:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gratin van knolselderij met komijnekaas en zuurkool

Komijn = fijn! Helemaal in de gratin.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig