Griekse salade met zoete aardappel
Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm. Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅔ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout. Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.
Verdeel de zoeteaardappelparten, uienringen, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.
Griekse salade met zoete aardappel
Instructievideo - 00:21 min.
Griekse salade met zoete aardappel
Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm. Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅔ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout. Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.
Verdeel de zoeteaardappelparten, uienringen, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
3 el extra vierge olijfolie
200 g Griekse feta
1 rode ui
1 komkommer
380 g tastytom-trostomaten
1½ el azijn
Dit heb je nodig
bakpapier