Tjap tjoy kip
Aan de slag
Snijd de uien in grote parten en haal de laagjes uit elkaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees en in schuine plakjes. Laat de minimais uitlekken.
Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, champignonplakjes en paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de komkommer, minimais en taugé toe en roerbak nog 1 min.
Zet het vuur op laag. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, oestersaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.
Tjap tjoy kip
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in grote parten en haal de laagjes uit elkaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees en in schuine plakjes. Laat de minimais uitlekken.
Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, champignonplakjes en paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de komkommer, minimais en taugé toe en roerbak nog 1 min.
Zet het vuur op laag. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, oestersaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g champignons
1 rode paprika
1 komkommer
400 g minimaiskolfjes in blik
3 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
300 g kipfiletreepjes
125 g taugé
150 ml water
½ kippenbouillontablet
½ el sambal oelek
1 el oestersaus
3 el ketjap manis
2 el maizena