Ricciarelli
Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn heerlijk bij een goede kop Italiaanse koffie.
Aan de slag
Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt) en pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap (per 30 stuks) toe en klop met een mixer tot stijve pieken. Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.
Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met vershoudfolie rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg. Vorm er langwerpige koekjes van door er met duim en wijsvinger in te knijpen. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker. Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar. Laat afkoelen.
Ricciarelli
Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn heerlijk bij een goede kop Italiaanse koffie.
nagerecht
null porties
75 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
18 min. oventijd
Aan de slag
Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt) en pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap (per 30 stuks) toe en klop met een mixer tot stijve pieken. Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.
Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met vershoudfolie rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg. Vorm er langwerpige koekjes van door er met duim en wijsvinger in te knijpen. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker. Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar. Laat afkoelen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
½ citroen
200 g fijne kristalsuiker
200 g amandelmeel
1 vanillestokje
1 sinaasappel
25 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier