Stamppotje met andijvie en een gekookt ei
Zomerstamppot met andijvie en normale en zoete aardappel die ook nog eens gezond is.
Aan de slag
Schil de zoete en de gewone aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in ca. 6 min. zacht. Snijd de mozzarella in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer de warme melk erdoor en voeg op laag vuur de gesneden andijvie in delen toe. Roer goed. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en citroenrasp.
Roer de mozzarella door de stamppot en serveer met de gehalveerde eitjes.
Stamppotje met andijvie en een gekookt ei
Zomerstamppot met andijvie en normale en zoete aardappel die ook nog eens gezond is.
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete en de gewone aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in ca. 6 min. zacht. Snijd de mozzarella in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer de warme melk erdoor en voeg op laag vuur de gesneden andijvie in delen toe. Roer goed. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en citroenrasp.
Roer de mozzarella door de stamppot en serveer met de gehalveerde eitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
500 g kruimige aardappelen
4 middelgrote scharreleieren
125 g biologische Italiaanse mozzarella
100 ml magere melk
500 g fijngesneden andijvie
1½ g versgemalen zwarte peper
400 mg citroenrasp
Dit heb je nodig
pureestamper of pureeknijper