Ube-icecream
Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een pan met water en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de aardappel-blokjes. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Pureer de bevroren aardappelblokjes met de slagroom en de suiker tot romig ijs in de keukenmachine.
Ube-icecream
Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak
nagerecht
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een pan met water en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de aardappel-blokjes. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Pureer de bevroren aardappelblokjes met de slagroom en de suiker tot romig ijs in de keukenmachine.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g ube aardappelen
125 ml verse slagroom
30 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
platte ovenschaal
keukenmachine