Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade
Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.
Aan de slag
Kook de quinoa in 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Verkruimel de saladekaas.
Meng het kipgehakt met de quinoa, de helft van de munt, de helft van de kaas, ¼ van de broccolirijst, de eieren en wat peper. Vorm 3 burgertjes per persoon van het mengsel. Verhit de ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de rest van de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
Meng de broccolirijst met de komkommer, de rest van de munt, witte kaas en de olie,1 el citroensap (per 4 personen) en een ½ el citroenrasp (per 4 personen). Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de burgers met de salade.
Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade
Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa in 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Verkruimel de saladekaas.
Meng het kipgehakt met de quinoa, de helft van de munt, de helft van de kaas, ¼ van de broccolirijst, de eieren en wat peper. Vorm 3 burgertjes per persoon van het mengsel. Verhit de ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de rest van de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
Meng de broccolirijst met de komkommer, de rest van de munt, witte kaas en de olie,1 el citroensap (per 4 personen) en een ½ el citroenrasp (per 4 personen). Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de burgers met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g quinoa
15 g verse munt
100 g saladekaas
300 g kipgehakt naturel
800 g broccolirijst
2 middelgrote eieren
3 el milde olijfolie
1 citroen
2 komkommers