'Foe yong hai' met bami
bewaar
bewaar

'Foe yong hai' met bami

Goedgevulde -op het Chinees-Indisch geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus.

20 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knolook fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan en fruit de knolook 2 min. op laag vuur. Voeg de tomato frito, gembersiroop en sojasaus toe en laat 5 min. zachtjes koken.

Snijd het vruchtvlees van de rode peper uit het groentepakket fijn. Verhit 1/6 van de sesamolie in een wok met antiaanbaklaag en bak de groente, mais en rode peper 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mie.

Klop ondertussen de eieren los met het water, de helft van het sesamzaad, peper en eventueel zout. Verhit 1/6 van de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het mengsel erin. Bak de omelet 2 min. tot de bovenkant bijna gestold is. Draai om en bak de andere kant in 1 min. goudbruin. Bak zo alle omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.

Verdeel de bami over de omeletten en klap dubbel. Verdeel de gember-tomatensaus en de rest van het sesamzaad erover

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Foe yong hai' met bami

Goedgevulde -op het Chinees-Indisch geïnspireerde- omelet met een heerlijke gember-tomatensaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig