Fruittulband met glazuur
Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met 1/8 van de boter helemaal in. Bestuif vervolgens met 10 g cakemix (per tulbandvorm). Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.
Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter en de eieren toe. Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.
Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op. Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.
Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
Meng voor het glazuur 3 el fruitsiroop met 140 g poedersuiker (per tulband) en verdeel over de tulband. Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.
Fruittulband met glazuur
Een tulband is het ultieme kerstgebak, want poedersuiker is toch net sneeuw?
nagerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
70 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160℃. Vet de vorm met 1/8 van de boter helemaal in. Bestuif vervolgens met 10 g cakemix (per tulbandvorm). Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.
Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter en de eieren toe. Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.
Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op. Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.
Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
Meng voor het glazuur 3 el fruitsiroop met 140 g poedersuiker (per tulband) en verdeel over de tulband. Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
400 g AH mix voor cake
4 middelgrote eieren
411 g fruitcocktail op siroop in blik
1 el maizena
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
tulbandvorm
handmixer
sateprikker