Visragout uit de oven met prei en volkorencrumble
Ragout als avondeten? Kan heel goed met deze romige ovenschotel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster het brood licht in de oven gedurende 10 min. terwijl hij opwarmt.
Smelt de boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de zeevruchten erdoor.
Maal het geroosterde brood fijn in de keukenmachine. Verdeel de helft van de prei over de bodem van de ovenschaal en schep de ragout erop. Dek af met de rest van de prei. Bestrooi met de broodkruimels. Laat in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.
Visragout uit de oven met prei en volkorencrumble
Ragout als avondeten? Kan heel goed met deze romige ovenschotel.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster het brood licht in de oven gedurende 10 min. terwijl hij opwarmt.
Smelt de boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de zeevruchten erdoor.
Maal het geroosterde brood fijn in de keukenmachine. Verdeel de helft van de prei over de bodem van de ovenschaal en schep de ragout erop. Dek af met de rest van de prei. Bestrooi met de broodkruimels. Laat in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ AH Liefde & Passie brood rogge
50 g ongezouten roomboter
60 g patenttarwebloem
250 ml magere melk
450 g diepvries rijke zeevruchten mix
800 g gesneden prei
Dit heb je nodig
(kleine) keukenmachine
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)