Homemade vissticks met boontjes & citroenmayo
Zelf vissticks maken is een makkie. Echt!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de citroen uit. Meng de mayonaise met 1 el citroensap (bij 4 personen) en het –rasp. Breng op smaak met peper.
Bestrooi de pangasiusfilets met peper en eventueel zout en snijd in 8 repen van 3 cm breed. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko. Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en 150 ml kookvocht (bij 4 personen) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de boontjes, aardappelpuree en vissticks over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes en serveer de citroenmayonaise erbij.
Homemade vissticks met boontjes & citroenmayo
Zelf vissticks maken is een makkie. Echt!
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de citroen uit. Meng de mayonaise met 1 el citroensap (bij 4 personen) en het –rasp. Breng op smaak met peper.
Bestrooi de pangasiusfilets met peper en eventueel zout en snijd in 8 repen van 3 cm breed. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko. Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en 150 ml kookvocht (bij 4 personen) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de boontjes, aardappelpuree en vissticks over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes en serveer de citroenmayonaise erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
800 g verse sperziebonen
1 citroen
4 el mayonaise
525 g verse pangasiusfilets
2 middelgrote eieren
50 g panko
80 g ongezouten roomboter
60 g gebakken uitjes
Dit heb je nodig
rasp
pureestamper