Letterspeculaaskoekjes
Mmm...die geur van speculaas in huis. Dat is bijna nog lekkerder dan het koekje zelf. Bíjna.
Aan de slag
Doe de boter, basterdsuiker, bloem en koekkruiden in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
Letterspeculaaskoekjes
Mmm...die geur van speculaas in huis. Dat is bijna nog lekkerder dan het koekje zelf. Bíjna.
null porties
30 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Doe de boter, basterdsuiker, bloem en koekkruiden in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
variatietip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g ongezouten roomboter
60 g witte basterdsuiker
125 g tarwebloem
2 el koek- en speculaaskruiden
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
letterstekers
bakpapier