Galaxy-slush-cocktail
Iets te vieren? Dat vraagt om een originele cocktail die van kleur verandert. Proost!
Aan de slag
Doe de rodekool, kristalsuiker, rozemarijn en het water in een pan, breng aan de kook en laat 1 min. op middelhoog vuur koken. Schenk het vocht door een zeef in een schone droge kom en laat dit in ca. 1 uur afkoelen.
Schenk in een metalen bak. Zet 5 uur in de vriezer. Roer na 2 uur elk halfuur los met een vork. Snijd de citroen in parten. Verdeel de granita over de glazen en schenk de ijskoude wodka erover. Serveer met de citroenpartjes zodat iedereen zelf het drankje paars kan maken. Steek er eventueel een extra takje rozemarijn in.
Galaxy-slush-cocktail
Instructievideo - 00:25 min.
Galaxy-slush-cocktail
Iets te vieren? Dat vraagt om een originele cocktail die van kleur verandert. Proost!
null porties
175 kcal
5 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Doe de rodekool, kristalsuiker, rozemarijn en het water in een pan, breng aan de kook en laat 1 min. op middelhoog vuur koken. Schenk het vocht door een zeef in een schone droge kom en laat dit in ca. 1 uur afkoelen.
Schenk in een metalen bak. Zet 5 uur in de vriezer. Roer na 2 uur elk halfuur los met een vork. Snijd de citroen in parten. Verdeel de granita over de glazen en schenk de ijskoude wodka erover. Serveer met de citroenpartjes zodat iedereen zelf het drankje paars kan maken. Steek er eventueel een extra takje rozemarijn in.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gesneden rodekool
100 g fijne kristalsuiker
1 takje verse rozemarijn
1 l water
1 citroen
120 ml wodka
Dit heb je nodig
metalen bak (15 x 20 cm)
glazen