Pastasalade met tonijn
In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd de tomaten en appel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Meng de pasta in een grote schaal eerst met de mayonaise en dan met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel het ei en de tomatenblokjes erover en garneer met de peterselie.
Pastasalade met tonijn
In de winter gaat er misschien niets boven een warm pastagerecht, maar in de zomer worden we héél blij van een salade.
bijgerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd de tomaten en appel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Meng de pasta in een grote schaal eerst met de mayonaise en dan met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel het ei en de tomatenblokjes erover en garneer met de peterselie.
vegatip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g farfalle
2 witte scharreleieren
2 trostomaten
1 jazz-appel
1 rode ui
2 zongedroogde tomaten
160 g tonijnstukken in water
2 el kappertjes
240 g zwarte olijven in plakjes
7½ g verse peterselie
4 el mayonaise met yoghurt