Klassieke burger van Ter Marsch
Olaf Oldenburgs burgers zijn wereldberoemd en nu kun je ze ook gewoon zelf maken.
Aan de slag
Doe het eiwit, de yoghurt, balsamicoazijn en kerriepoeder in een hoge beker en mix met de staafmixer, terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt, tot een dikke crème. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de ribeye met een scherp keukenmes eerst in kleine stukjes en hak het vlees dan verder klein. Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed het vlees even met de hand door zodat het vlees en vet mooi vermengen. Vorm er de burgers van.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd de krop in vieren. Verwijder de kern, maar zorg dat de overige bladeren aan elkaar blijven zitten. Was en droog de sla.
Snijd de ui in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan en gril de plakken ui ca. 5 min. tot ze glazig zijn. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van een ½ cm. Neem de uien uit de pan. Halveer de broodjes en gril ze op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Gril de burgers ca. 6 min. tot ze medium gaar zijn. Keer na 3 min. en leg er de kaas op. Leg de burgers op een bord en laat 3 min. rusten. Besmeer ondertussen de snijkanten van de broodjes met de kerriecrème. Leg de porties sla op de onderkanten van de broodjes en de burgers met kaas daarop. Verdeel er de ui, tomaat en augurk over. Leg de bovenkanten van de broodjes erop en zet vast met een satéprikker.
Klassieke burger van Ter Marsch
Olaf Oldenburgs burgers zijn wereldberoemd en nu kun je ze ook gewoon zelf maken.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het eiwit, de yoghurt, balsamicoazijn en kerriepoeder in een hoge beker en mix met de staafmixer, terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt, tot een dikke crème. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de ribeye met een scherp keukenmes eerst in kleine stukjes en hak het vlees dan verder klein. Voeg peper en zout naar smaak toe en kneed het vlees even met de hand door zodat het vlees en vet mooi vermengen. Vorm er de burgers van.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd de krop in vieren. Verwijder de kern, maar zorg dat de overige bladeren aan elkaar blijven zitten. Was en droog de sla.
Snijd de ui in plakken van een ½ cm. Verhit de grillpan en gril de plakken ui ca. 5 min. tot ze glazig zijn. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van een ½ cm. Neem de uien uit de pan. Halveer de broodjes en gril ze op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Gril de burgers ca. 6 min. tot ze medium gaar zijn. Keer na 3 min. en leg er de kaas op. Leg de burgers op een bord en laat 3 min. rusten. Besmeer ondertussen de snijkanten van de broodjes met de kerriecrème. Leg de porties sla op de onderkanten van de broodjes en de burgers met kaas daarop. Verdeel er de ui, tomaat en augurk over. Leg de bovenkanten van de broodjes erop en zet vast met een satéprikker.
algemeen:
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
45 g Two Chicks eiwitten
40 g volle yoghurt
10 g witte balsamicoazijn
1 tl kerriepoeder
180 g zonnebloemolie
600 g ribeye
1 kropsla
1 ui
2 trostomaten
4 hamburgerbroodjes
100 g boeren belegen kaasplakken
12 augurkplakjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
grillpan
sateprikkers