Koningsburger met zoete aardappelfriet
Oranje boven! Kom in de feeststemming met deze speciale koningsburger.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met 2/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de laatste 3 min. op een rooster onder de friet.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met 1/3 van de olie en gril in 7-9 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de salade. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng met de peen julienne en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met 1/2 van de yoghurtdressing en bestrooi met peper. Snijd de komkommer in schuine dunne plakjes. Meng de rest van de yoghurtdressing met de ketchup.
Beleg de burgers als ze gaar zijn met de cheddar en laat de kaas smelten. Besmeer ondertussen de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de helft van de hamburgersaus, de komkommer, een burger en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de salade, friet en de rest van de hamburgersaus erbij.
Koningsburger met zoete aardappelfriet
Oranje boven! Kom in de feeststemming met deze speciale koningsburger.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
5 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met 2/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de laatste 3 min. op een rooster onder de friet.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met 1/3 van de olie en gril in 7-9 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de salade. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng met de peen julienne en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met 1/2 van de yoghurtdressing en bestrooi met peper. Snijd de komkommer in schuine dunne plakjes. Meng de rest van de yoghurtdressing met de ketchup.
Beleg de burgers als ze gaar zijn met de cheddar en laat de kaas smelten. Besmeer ondertussen de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de helft van de hamburgersaus, de komkommer, een burger en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de salade, friet en de rest van de hamburgersaus erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g ovenfriet zoete aardappel
3 el (arachide)olie
4 hamburgerbroodjes
4 runderhamburgers
2 oranje paprika's
150 g peen julienne
100 g frisse yoghurtdressing
1 midi komkommer
2 el ketchup
4 plakken cheddar
Dit heb je nodig
bakpapier