Vegan crème brûlée
bewaar
bewaar

Vegan crème brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

20 min. bereiden / 1 uur 20 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes.

Breng de kokosmelk, amandelmelk, ⅓ van de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt.

Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan crème brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig