Vegan crème brûlée
Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!
Aan de slag
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes.
Breng de kokosmelk, amandelmelk, ⅓ van de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt.
Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.
Vegan crème brûlée
Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!
nagerecht
null personen
140 kcal
20 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes.
Breng de kokosmelk, amandelmelk, ⅓ van de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt.
Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
200 ml AH Biologisch kokosmelk in pakje
400 ml amandelmelk ongezoet
6 el rietsuiker
2 g agaragar
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)
crème-brûléebrander