Zeewierviskoekjes met quinoa-groenteroerbak
Zeewierkoekjes maak je met kabeljauw, zeewiersalade, sesamolie en olie. En lekker dat het is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 50 g bereide quinoa apart, doe de rest in een ruime schaal en laat afkoelen.
Doe de kabeljauwfilet in de kom van keukenmachine samen met 50 g zeewiersalade, de sesamolie en het ei. Maal fijn tot een gladde massa, schep uit de keukenmachine en meng de achtergehouden quinoa erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het vismengsel en druk ze plat tot ze een dikte hebben van ca. 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de viskoekjes in 15 min. in het midden van de oven gaar.
Schil ondertussen de winterpeen en schaaf in lange linten met de dunschiller. Snipper de rode ui en maak de peultjes schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Schep de groenten door de quinoa. Meng het citroenrasp, 1 el -sap, de koriander en de rest van de zeewiersalade erdoor. Serveer met de viskoekjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zeewierviskoekjes met quinoa-groenteroerbak
Zeewierkoekjes maak je met kabeljauw, zeewiersalade, sesamolie en olie. En lekker dat het is.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 50 g bereide quinoa apart, doe de rest in een ruime schaal en laat afkoelen.
Doe de kabeljauwfilet in de kom van keukenmachine samen met 50 g zeewiersalade, de sesamolie en het ei. Maal fijn tot een gladde massa, schep uit de keukenmachine en meng de achtergehouden quinoa erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het vismengsel en druk ze plat tot ze een dikte hebben van ca. 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de viskoekjes in 15 min. in het midden van de oven gaar.
Schil ondertussen de winterpeen en schaaf in lange linten met de dunschiller. Snipper de rode ui en maak de peultjes schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Schep de groenten door de quinoa. Meng het citroenrasp, 1 el -sap, de koriander en de rest van de zeewiersalade erdoor. Serveer met de viskoekjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g quinoa tricolore met zeewier
350 g verse kabeljauwfilets
125 g koelverse zeewiersalade
1 tl sesamolie
1 middelgroot ei
400 g winterpeen
2 rode uien
200 g verse peultjes
2 tl traditionele olijfolie
1 citroen
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier