Kerstboompasteitjes
Het hoort toch ook een beetje bij kerst, die pasteitjes. Helemaal als ze ook nog eens de vorm van een kerstboom hebben.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kipfilet erdoor. Verdeel de vulling over de pasteitjes en verdeel de kaas erover. Bestrooi met de kruiden en zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 12 min. losjes af met aluminiumfolie als de pasteitjes te donker worden.
Kerstboompasteitjes
Het hoort toch ook een beetje bij kerst, die pasteitjes. Helemaal als ze ook nog eens de vorm van een kerstboom hebben.
bijgerecht
null porties
375 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kipfilet erdoor. Verdeel de vulling over de pasteitjes en verdeel de kaas erover. Bestrooi met de kruiden en zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 12 min. losjes af met aluminiumfolie als de pasteitjes te donker worden.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
100 g gerookte kipfiletreepjes
4 kerstboompasteitjes
50 g geraspte kaas voor ovengratin
½ tl Italiaanse kruiden vriesdroog
Dit heb je nodig
bakpapier